Promenad


Jag är helt mör i kroppen efter gårdagens innebandypass. Från 20.00-21.50. Herregud va trött jag var när jag
kom hem! Helt slapp i armarna så jag knappt orkar lyfta Alvin.

Idag är det underbart fint väder. I vanliga fall tycker jag det är lite jobbigt när det är soligt och varmt, vet inte varför, men idag är det soligt och kallt, det gillar jag!

Jag, Marika och Trez skall gå en megapromenad idag vid 11.00, från oss till Ica Gunnilse och tillbaka. Får de om vi orkar eller tar bussen hem. Hehe...



Sömnlös

God morgon!
Jag sitter i soffan och dricker kaffe. Alvin sover. Han har sovit bra inatt: 21.30-04.20 (fick nappen) somnade om till 5.30 (fick välling) och sover fortfarande. Jag däremot, kan inte sova. Jag har inte kunnat somna på hela veckan, somnar runt 02.00 varje natt. Har inte kunnat somna sedan Alvin fick sin välling imorses.

Vi skall till mormor (gammelmormor) och bära en frys (!) och sedan kommer Jasmine hit med lille Sam.

Nu skall jag återgå till min kopp.




H&M

Jag är supernöjd med allt från H&M denna gång, speciellt Alvins pälsmössa!








Till Alvin: Svart cardigan, pälsmössa och en sparkdräkt.












Till mig: Svart cardigan, svart klänning, knästrumpor och en beige/brun klänning.


Mer kläder!

Farligt för plånboken att vara hemma och inte ha något att göra när Alvin sover. Hittade lite mer kläder på Nelly.com:






Pälsmössan

Sötaste mössan ever!


Någon har fått lite större kinder den senaste månaden. Undra vem?


Horoskop

Jag googlade lite på horoskop och hittade en beskrivning om mitt stjärntecken, skorpionen. Lite av det stämmer ju faktiskt.. Haha! Gillar: "Ägandefixering vid sin partner" Höhö! hade det gått, hade jag nog velat "äga" Jocke ;)

Skorpionen är, modig, mycket hemlighetsfull och på ytan bedrägligt lugn, men under ytan brinner passionen och skorpionen älskar och hatar med samma intensiva glöd. Skorpionen gör aldrig någonting halvgjort och det är alltid allt eller inget som gäller. Skorpionen är en riktig god människokännare och de har en stark medkänsla för ”verkliga” problem. Däremot så tål de inte människor som beklagar sig om oviktiga eller obetydliga problem.

Skorpionen har som sagt lätt för att läsa andra människor och de analyserar och studerar gärna sin omgivning. Däremot så är de inte så lätta att avläsa för andra och de håller oftast stora delar av sitt liv och sitt inre hemligt vilket gör att de är svåra att komma in på livet.

Skorpionen är som alla vattentecken otroligt känsliga och denna känslighet tenderar ibland att ta destruktiva former, de kan ha oerhört svårt att förlåta eller glömma en oförätt och de kan bli riktigt hämndlystna och de drar sig då inte för att använda sin empatiska förmåga för att göra andra illa. Skorpionen har också ofta ett stort kontrollbehov och de kan bli extremt svartsjuka.

Skorpionen är måhända svartsjuk men en oerhört lojal vän och partner. Skorpionens aptit och behov av sex är nästan outtömlig och det är inte för inte som skorpionens styrande kroppsdel är könsorganet. De är oftast kraftfulla älskare men även romantiker av stora mått. När skorpionen blir förälskad är de det med besked och igenting kan stopp dem.

Skorpionen älskar och lever med en alldeles egen glöd och de behöver ibland kämpa med de mörka sidor hos sig själva som ibland tenderar att ta överhand. Skorpionen är mycket intresserad av existentiella frågor och de har lätt att komma i kontakt med sitt eget likväl som andras inre. De kan bli något av en sökare efter högre mening. Skorpionen har en stark vilja att omforma både sitt eget och andras medvetande vilket gör att skorpionen ofta går igenom olika faser av förändring i sitt liv men även att de har förmågan att hjälpa och vägleda andra.

Lämpliga yrkesval: Allt som har i uppgift att hjälpa andra, ex. Psykolog, kirurg, forskare, polis, detektiv, healer, lärare.

Känsligaste kroppsdel: Könsorganet.

Skorpionens bra egenskaper

Målmedveten och beslutsam
Intelligent och skarpsinnig
intuitiv och bra karaktärskännare
Problemlösare och extremt uthållig
Mycket sexig och passionerad
Fantasifull

Skorpionens mindre bra egenskaper


Överdrivet svartsjuk
Ägandefixerad mot sin partner
Kan vara grym och hämdgirig
Misstänksam och bitter
Hemlighetsfull
Kan få ett tvångsmässigt beteende


H&M

Spänningen är (var, tills jag rev upp alla paketen i smyg i vårt sovrum , med låst dörr!) olidlig:




Gosbebis tittar på när jag river upp paketen!


Bilder på innehållet kommer senare!



Onsdag

Planen för idag var att gå till mormor och hjälpa henne med hennes frys. Vet inte riktigt hur vi ska lösa att bära ner en frys för trapporna. Men när jag vaknade imorse så hade Jocke tagit bilen till jobbet och i bilen låg vagnen. Så det blir hemmamys idag igen, tråkigt!

Jag ska lägga min i badet en stund och efter det städa lite här hemma. Smsade kusinen också, hoppas hon vill komma på fika!

Hörs sen


Nellys höstrea

Idag öppnade Nellys höstrea för medlemmar, som jag har väntat! Med koden SECRETSALE kan ni också shoppa redan nu. Jag beställde dopklänningarna och klickade även hem detta:

Rare Fashion - One Shoulder Ruffle Dress
Rare fashion 200:-

Band of Gypsies - Inka Chiffon Tee
Band of gypsies 99:-

Name It - Nassar Nb Scarf Bib
Scarf till Alvin 39:-


Matschema

Alvin har sovit sedan 12.30. Jag ha hunnit städa och skriva en matlista för storhandligen nästa vecka. Jag har även gjort ett matschema fram till november. Tycker att det är väldigt skönt att middagarna planerade varje dag. Varje helg hade jag tänkt att prova några nya rätter. Det skall bli spännande!
 
Jag skall bland annat prova:
 
Tagliatelle med vitlöksdoftande fläskfilé i senapsås
Tagliatlle med vitlöksdoftade fläskifile i senapssås


och:

Salami- och fetaostinbakad kycklingfilé
Salami- och fetaost inbakad kycklingfile.


Underbara väder!

Det verkar som om det bara är jag som gillar när det är sånt här väder. Älskar när man kan tända ljus och sitta i soffan hela dagen.. Tror att jag börjar vänja mig vid att vara mammaledig! :)

Idag har jag, Alvin och gammelmormor vart i Gråbo och handlat. Nu har jag precis ätit lunch och hoppas på att Alvin kan tänka sig att sova en stund så jag kan städa lite.

Ikväll är det DH men Maria och Marika, till det blir det morot/grukstavar och dipp. Mumma!


Morgonmys


Alvin

Dagens Alvin:




Modelljakten


Jag och Marika har precis vart på promenad med barnen. Vi gick i 1 timme ungefär, väldigt skönt med luft! Hoppas att vi kan promenera varje dag denna veckan.

Jag har nyss ätit en varma koppen och funderar på om jag skall lägga mig med Alvin i våran säng och kolla på modelljakten. Någon som sett avsnitten? Det låter väldigt lockande iallafall, slappmåndag!

Hörs sen!


Inga katter kvar!

Nu har vi inga katter kvar i huset. Nya ägaren till Charlie hämtade även lillkatten alldeles nyss. Skönt att det kommer till samma hem.

På sndag skall vi åka och lämna Texas hos sin nya ägare, och gissa vad jag skall göra på måndag? STÄDA hela huset, golv till tak.

Skönt utan hund/katthår, hundslem och kattsand!







Söndag

Jag och Alvin har vart vakna sedan 9.00 och suttit i soffan och haft morgonmys. Och just precis påbörjade jag nyss en tandblekningsprocess och blekningen smakar tvål.. mindre gott. Jocke sover fortfarande, misstänker att han är liiite bakfull. Haha!

Idag skall vi bara slappa, kanske ta en promenad med vagnen och sedan laga middag!

Hörs sen!


Lördag

Härlig dag idag igen!

Jocke och Alvin sover i soffan och jag tänkte slänga mig i dushen efter ett långt och jobbigt innebandypass. Fy, för att träna tidigt på morgonen. Efter dushen skall vi gå en promenad med hunden och städa för det kommer ett par och tittar på Texas. Hoppas, hoppas att det är hans nya familj! Gud vad skönt om det skulle fungera.

Efter besöket så skall vi bara vara hemma och mysa fram till 18.00 ungefär för då skall jag och Alvin till mamma/pappa och äta middag.

Hörs sen!


- 1 katt

Nu har Charlie åkt till sin nya ägare, hoppas att han trivs i sitt gamla område igen. Det tror jag. Alvin sitter i babysittern och skrattar och jag tänkte dricka en kopp kaffe innan vi åker till Backaplan.

Ikväll blir det antagligen bad i badtunnan och kanske lite vin till det.

Alvin har på sig sina coola hängslen som har fått av farbror Kim och Milla.



Hörs sen!


Underbar dag!

Jag har precis gjort iordning mig och skall snart väcka Alvin från sin förmiddagsvila. Vi gick upp 7.30 idag och det är ganska skönt för då hinner man med så mycket mer under dagen. Snart kommer en tjej och hämtar våran Charlie. Han har ju som sagt fått ett nytt hem. Det skall bli skönt att bli av med allt hår som blir av honom, men såklart kommer vi att sakna honom också. Det verkar som om vi hinnat ett hem till Texas med, så vi får väl se hur många djur vi har kvar efter helgen.

Idag skall jag och Alvin åka till Backaplan och luncha med Maria.



Coola ungar!




Jordgubbssaft

Hela famlijen sover (låter konstig att säga famlij, men det är vi ju!) och jag sitter med datorn i knät och dricker jordgubbssaft från gammelfaster. Jag har under dagen försökt hitta nya ägare till djuren och det går väldigt bra! Det trodde jag inte. Charlie har redan fått ett nytt hem och det är klart att man får ltie tårar i ögonen när man tänker på att han ska flytta, men det blir bäst så. Jag har även fått några som är intresserade av Texas. Hoppas att det skall gå vägen denna gång!


Mörkblond

Maria, min personliga frisör ;) fixade slingor i mitt hår i tisdags. Såhär blev det.



Idag ska vi lägga i lite blonda slingor och hoppas på att det blir bra!


H&M`s höstrea

Tråkigt att jag såg att H&M hade öppnat sin rea denna morgon. Hittade några godingar som jag klickade hem. Dessa två kläningar: 179:- resp. 79:- och två par knästrumpor 39:-.  Helt okej pris för alla varorna.




Alvin

Älskade goa unge!




Skitmorgon!

Vilken pissmorgon! Alvin har skött sig exemplariskt, han vaknade första gången för mat vid 06.00 och somnade om vill 08.30. Och då gick vi upp. Efter det blev allt skit, bokstavligttalat! Charlie är typ dålig i magen och hade bajat på 3 ställen i huset + kissat på 2 (Kan ju tillägga att det var samma sak igårkväll!). Han är ganska sur för att han inte får vara ute + att han inte vill dela kattlåda med lillekatten längre... När jag sedan går in i badrummet så har hundjäveln kissat i kattlådan, men han kissar ju så mycket att det är kiss över hela badrummet! Och på undervåningen är det FULLT av hundhår så jag fortsätter städa med dammsugan!

Jag orkar verkligen inte ha dessa jävla djur längre. Är det någon som är intresserad så får ni gärna höra av er. Jag kan tillochmed tänkte mig att betala för att bli av med dom!


VAD ÄR FEL?!



VAD HÄNDER PÅ MIN BLOGG?!


Är det bara jag som inte kan se alla andra inlägg?!


Onsdag

Nu sitter jag återigen i soffan. Vi har ätit middag (korv stroganoff och bulgur, mumma!) och jag har vart ute och joggat. Helt chockad! Andra gången på 1 vecka. Det som motiverar mig är att jag får lyssna på min spellista på spotify på jockes mobil. Utan musik hade jag aldrig sprungit! Hehe...

Alvin ligger brevid mig och är väldigt pigg eftersom han sov så länge. Men det är skönt när han somnar lite senare, för då vaknar han senare på natten.

Imorgon blir det förhoppningsvis en morgonpromenad med Marika och efter det skall jag kolla på en webbsänd disputation (en doktorand som skall få sin doktorsexamen efter 4 års studier på forskarnivå) på Göteborgs universitets hemsida. Spännande att se hur det går till, alltid bra att veta om jag någon gång får göra något sådant själv! Hoppas! :)

Hörs imorgon!


Vinterkläder

Jag har funderat på vilken overall jag ska köpa till Alvin. Jag vill ha en som inte har för mycket färg men ändå fin. Sen skall det såklart matcha med mössa och vantar.

Klickade nyss hem en väldigt söt mössa från H&M:
















Rutiner

Dåligt bloggande den senaste veckan. Vi har haft en helt underbar helg med både fest och mys.

Denna veckan har jag bara vart hemma och tagit det lugnt, vi börjar komma in i lite rutiner vilket är väldigt skönt. Han sover oftast 6 timmar vaknar för att äta lite ersättnig, sedan somnar han om i cirka 3 timmar till. På dagarna sover han oftast mellan 13.00-16.00 och ibland vid 18.00-19.30 ungefär.

Alvin sover just nu och har sovit sedan 12.30. Jag har suttit vid datorn sedan dess och slötittat på tv. SKÖNT!





Träningsvärk


Heeerreegguudd, säger jag bara! Jag har precis tränat mitt första innebandypass sedan i april. Jag är helt mör i hela kroppen. Hade inte så ont i kroppen direkt efter men nu.. efter duschen så dör jag! Jag har promenerat några gånger men det är inget mot att springa. Haha. Får se hur min kropp mår imorgon.

Men roligt var det!


A

Gosungen i sin snygga heldress!






Utväxt

Alvin sover men såklart är jag inte trött just nu. Passar på att blogga istället. Jag måååste verkligen slinga mitt hår, kolla in utväxten!







Maria! Hjälp mig!
 :)



Trött

Just nu sitter vi i soffan och har ätit frukost. Inatt har jag vaknat typ 15 gånger för att stoppa in nappen och mata bebis. Men som tur är så har vi inget planerat så det blir en lugn dag hemma. Väntar på att Alvin ska somna så jag kan ta en powernap och bli mig själv igen.


Funderar på att baka morotskaka idag. Och såklart, förbereda Jell-o shotsen tills imorgon.

Morotskaka för fyra år sedan


Hörs sen


Kanelbullensdag

Maria och Marika har precis gått hem. Alvin sover och Jocke tränar. Jag tänkte läsa lite bloggar sen blir det sängen för mig med! Imorgon kommer Jasse hit och om vädret tillåter bli det förhoppningsvis en promenad med Marika och Olivia.


Pappas pälsmössa, riktigt skön! Kanske en ny mössa till vintern?

Hörs imorgon!


E.L.F

Jag har helt glömt av att jag inte lagt upp bilder på mitt smink från E.L.F.
Jag är väldigt nöjd med sminket och kan inte förstå varför det är så billigt, får väl säkert en allergisk reaktion på allt om några veckor! Haha. Min favvo av allt detta smink var såklart läppglanset, använder det varje dag! Det negativa var pudret, det skulle vara "light beige" men det passade absolut inte. Maria fick det eftersom hon alltid är brunare än mig.



Jag och Maria har redan gjort en ny beställning. Den kommer i nästa vecka. Får hoppas att jag blir lika nöjd då!


Kycklinggryta

Just nu sover lilleman och då passar jag på att sitta vid datorn. Idag är det en rolig dag, nämligen säsongspremiär av Desperete Housewives. Maria och Marika (tror jag) kommer hit och tittar. Maria nämnde också något om att köpa med sig kanelbullar.. Mumma!

Idag blir det en ny maträtt till middag. Kycklinggryta med fetaost och tomater. Recept stulet från
Linda.




Nytt i vardagsrummet

Hela förmiddagen har jag fixat med våra nya gardiner. Jag kan inte bestämma mig om det blev fint elelr omdet ser för "juligt" ut. Vad säger ni?

FÖRE:





EFTER:





Dopklänningar

Här är ett par dopklänningar som vi funderar på. Vilken tycker ni? Alla kommer från Nelly.com.



Denna har ganska mycket detaljer, vilket jag inte gillar.. tror jag.


  
En cremefärgad, fin, fast kan man ha cremefärgad?



En jättesöt klänning, dock med småhjärtan på. Kanske för tjejigt?


Måndag

Hej!
Dåligt bloggande i helgen men det var skönt att slippa.

Idag har vi inte gjort särskilt mycket, fick sovmorgon till 10.15 (var uppe två gånger och gjorde välling) väldigt skönt! När vi väl gick upp så tog vi en promenad till mamma som ville gosa med Alvin. Efter det så har jag städat och rensat kontorek och Alvin har sovit tills nu.

Imorgon skall jag påbörja planeringen av Alvin dop. Bland annat skall jag ringa prästen och boka en tid.

Hörs sen!

JAG DÖR!






RSS 2.0