Min önskelista

Det är många som frågat vad jag önskar mig och jag kommer aldrig på nåt speciellt, men nu har jag funderat hela morgonen och kommit fram till detta:

Min önskelista

Små svarta rosetter till håret

"Hårda" armband. Finns massor på Åhlens och Raglady

Ett fint block som jag kan skriva viktiga saker i

Nagellack

Läppglans

Örhängen

Badkulor, badskum m.m

Tofflor

Pärlor

Parfym

    
Fredag -Utgång

En mycket rolig utekväll med kusiner och vänner! Och många trevliga samtal med Sanna ;)

Väggord

Nu tävlar jag om ett "väggord", det vore så fint i min nya lägenhet! Hoppas hoppas!


Dags för en ny spännande tävling, i samarbete med Creative Lounge
En jättefin webshop som säljer smycken,inredning, skönhetsprodukter mm.

Nu har du chansen att vinna ett valfritt väggord i trä
(välj mellan flera olika varianter)

ALLA kan vara med och tävla!!
Jag tävlar om ett valfritt väggord i trä ifrån Creative Lounge
i Nikitas blogg, tävla HÄR du medMer tävlingar

Var med och tävla om ett presentkort från nelly.se för 1000 kronor, sista dagen är 24 december!
Gå in på denna blogg.
Smycketävling


Jag har vart med i ytterligare en tävling idag! Där man kan vinna smycken på nätet, det finns massor med finna grejer. Tävlingen finns på denna blogg.


Kolla in!
Fin skinnjacka

Jag har vart med och tävlat om en väldigt fin skinnjacka på Linda Bloms blogg. Skriv storlek och färg i kommentarfältet på hennes blogg, tävlingen avslutas idag!Så himla fin, kul om jag skulle vinna! Vilken födelsedagspresent det skulle vara! Hihi..

 


Manlig sårbarhet

Charlie talar ut om sin frisyr

http://www.manligsarbarhet.se/viewer.php?id=91def78a0c063684d147ff3b4ee2ba769b711ec0
Äntligen!

Jag är klar!!!!

4 uppgifter är avklarade på 2 dagar, och det är stora uppgifter också! Jag har sammalagt spenderat 20 timmar på plugg; natt och dag. Men nu äntligen är jag ikapp i alla kurser. Denna höst har jag har 2 kurser + att jag har haft 2 kurser hängande sedan sommaren men nu är det bara de 2 aktuella kurserna som jag ska läsa nu på höstterminen. Så skönt!

Imorgon ska jag och Carin finslipa på vå B-uppsats och sedan skicka in den, sen väntar en helt ledig helg...

Svåraste än så länge

Jag vet verkligen inte hur jag ska göra denna uppgift. Beskrivningen (se nedan) förklarar väldigt konstigt men om man läser det som dom andra skrivit så förstår jag lite bättre.. Ska jag härma dom andra eller försöka mig på att förstå beskrivningen?

Chi-två (X²)
Nominalskalenivå

Egentligen en form av hypotesprövning

Populationerna i stort.

Kan skillnader mellan två eller fler urvalsgrupper antas gälla för
Val av signifikansnivå
Formulera två hypoteser kallade H0 och H1. Pröva H0, acceptera eller förkasta. Antal frihetsgrader (Df) avgör kritiskt X²-värde

Accepteras nollhypotesen?

Om beräkningens X²-värde understiger det kritiska X²-värdet

X²-värdet förkastas nollhypotesen (H1 accepteras).

Om beräkningens X²-värde det lika med eller överstiger det kritiska


Jag ska alltså använda mig av dessa begrepp när jag sammanfattar en enkätundersökning... Hmm.. Blir nog en tidig lunch istället!Onsdag

Jag har vart vaken sedan halv 7 för att börja plugga i tid idag. Jag har två uppgifter kvar att avklara sedan väntar en heeeelt ledig helg med utgång och innebandy! Underbart!

Mötet som vi var på igår med politikerna gick väldigt bra, fritidsgården i Olofstorp kommer inte att stänga! Beslutet om detta tas i början av nästa vecka. Tänkte försöka få alla att protestera mot att jag bli lasad till jul men det går nog inte..Men jag ska kolla upp ur många timmar jag har kvar att jobba nu, förhoppningsvis ganska många. 

Ikväll blir det jobb och eventuellt innebandy om jag hinner, men nu...PLUGG!
Tisdag

Kan ni gissa vad jag ska göra idag? Jo, plugga såklart. Idag ska jag komma ikapp allt jag ligger efter med och det är så skönt när det väl händer!

Ikväll blir det protestmöte i Hjällboskolans aula klockan 17.30. Då får man säga vad man tycker om att fritidsgården eventuellt ska stängas!

Efter det blir det tisdagsmys hos Maria...
Måndag

Jag har vart vaken sedan 6.15 imorse eftersom Jocke skulle till jobbet, så fick han köra hem mig innan det.

Jag ska äta frukost nu, sedan plugga i några timmar. Idag ska vi skicka vårt 1:a utkast till vår b-uppsats så förhoppningsvis kommer jag igång med plugget fort...

Imorgon är vi "lediga" eftersom vår handledare rättar våran uppsats under hela dagen. Så imorgon tänkte jag åka och ha spinning!

Nu ska jag planera hela min vecka...
Mer armband

PärldagTorsdag


Jag har just kommit hem från skolan och ligger nerbäddad i sängen och fryser...Ska snart sätta igång med pluggandet. Idag har vi haft handledning och jag har, hör och häpna, vart på banken och fixat mitt nya bankkort, det har tagit mig 1½ år! Skäms!

Ska kolla in lite inredningssidor innan det tråkiga plugget sätter igång...
Jag berättar om mina känslor för sällskapsspel


http://www.manligsarbarhet.se/embed/embed.php?id=6446ea3d6a6a04fd12d884fb2df0e1670f882d9eKolla in klippet, kul faktiskt! Haha!
Nu kör vi igen!

Nu är det plugg igen efter att ha vart hos Carin och på min VFU hela morgonen. Dags att ta tag i pluggandet i några timmar, fram tills  middagen iallafall. Pluggar jag inte bra idag blir det ingen desperete housewives och inga ostbågar! =(

Full fart...Dö-tid


Jag har som vanligt suttit och surfat runt i 4 timmar utan att få nåt viktigt gjort. Eller jo några saker har jag kunnat bocka av listan men inte så många som hade behövts. Nu blir det jobb till 22.00 sen eventuellt nattplugg, får se hur motiverad jag är, men troligtvis mer motiverad än nu!
Dö-tid


Jag har som vanligt suttit och surfat runt i 4 timmar utan att få nåt viktigt gjort. Eller jo några saker har jag kunnat bocka av listan men inte så många som hade behövts. Nu blir det jobb till 22.00 sen eventuellt nattplugg, får se hur motiverad jag är, men troligtvis mer motiverad än nu!
Helgen

Denna helg har vart lugn och skönt. Vilket jag behövde.


Fredags jobbade jag kväll och åkte hem och kollade på Johan Falk filmen (Inte den som jag var med i ;))

Lördags körde jag mormor till Kode till en veterinär. Efter det tränade jag och sedan kollade jag och Jocke på fotboll hemma hos honom (förlåt Milla, somnade och glömde ringa er!)

Söndags spelade jag match mot Skår, förlorade dock (5-6), men jag gjorde 2 mål! Efter det var det film mys.


Idag har jag och Carin vart på handledning i skolan, det gick bra, men vi har en del att göra! Jag har precis skrivit en to-do lista över denna veckan, har bara 16 punkter kvar att bocka av... SUCK!Stolt plugghäst

Nu är jag stolt över mig själv. Jag har skrivit en del av vår litteraturgenomgång som vi ska ha i vårt projektarbete och så har jag gjort klart (nästan, bara referenser kvar) ett annat arbete till den där sommarkursen! Gud va skönt!

Nu blir det nån lunch, en nudelsoppa kanske? Sedan innebandy vid 15.00 sedan jobb hela kvällen...
...

Nu är det dags för plugg igen. Jag börjar med projektarbetet som jag och Carin skriver ihop, litteraturgenomgång är det som gäller idag. Sedan bli det plugg för att avsluta en sommarkurs (liiite sent ute bara!). Efter detta är jag ikapp igen! Yeey...

Nu kör vi fram till 14.00!Ett glas vin eller två eller tre?

Nu är jag klar med det plugg som vi ska skicka in imorgon, eller lite saker ska vi justera men det gör vi tillsammans imorgon.

Träningen blev inställd så antingen så plugga jag de saker som jag behöver komplettera (2 stycken) eller så hittar jag på nåt roligt. Kände för att åka till stan och ta enn glas vin, men än så länge har jag inte fått med mig någon...
Det lutar nog åt plugget ändå! Suck...Kissikatt skämt på NRJ

Lyssnade på DJ blå på NRJ för ett tag sen, han drog massa "kattskämt", jag höll på att dö av skratt, speciellt av den sista! Haha!


Katt åt stol -Satt(e) i halsen

Katt åt trädgård - Fick rabatt

Katt åt sill - Blev inlagd

Katt åt suddigummi - Försvann!

HihiBeslutsångest

Idag har jag och Carin vart och intevjuat några pedagoger på min VFU, det gick jättebra. Ska sammanfatta dessa nu eftersom de måste vara klara imorgon!

Jag kom på att jag måste söka kurser till nästan termin men jag vet inte rikigt vad hag vill läsa extra... Lärarprogramet läser jag ju på heltid (30 hp) så jag får bara läsa 15 till...Men jag tror att jag ska fortsätta på "det pedagogiska forskningsfältet" som jag läser nu men jag hittade ett antal kurser som jag vill läsa också, hjälp mig att bestämma, bara en av dem...:

Psykologi - socialpsykologi

Psykologisk testning i skolan, vården, arbetslivet, socialtjänsten och rättsväsendet

Ilska och aggression (A-nivå, Distans, Deltid, Växjö)

Barns rätt och barns röst - Socialt arbete med barn och familj A 7,5 högskolepoäng

Socialt arbete med individer och grupper i utsatta livssituationer, A-nivå

Barns och ungdomars socialisation och lärande I, 1-15 högskolepoängMobbning i lärandemiljöer II

Koncentrationssvårigheter 7,5 hp


Nu kopplar jag ur mitt internet och kastar bort dongeln så jag absolut inte kan surfa istället för att plugga. 1,2,3 nu kör vi i 3 timmar! Wish me luck!

Innebandy!


Dags för träning!

Utmaning

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)!
Lycka till!


1. Vad heter du? Lina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Låda
3. Flicknamn: Leia
4. Pojknamn: Lars
5. Yrke: Lärare
6. Färg: Lila

7. Klädesplagg: Leggings
8. Mat: Lax
9. Sak i badrummet: Lotion
10. Plats/stad: Luleå
11. En orsak att vara sen: Lat
12. Något man skriker: LINA! Kanske?
13. Film: Lotta på bråkmakargatan
14. Något man dricker? Long island
15. Band: Lasse Stefanz
16. Djur: Lus
17. Gatunamn: Lundavägen
18. Bil: Land Rover
19. Sång: Lilla snigel

Jag utmanar; Ida, Carin och nån mer...

Stängning Bergums fritidsgård?

Återigen kommer tjatet

som nedskärningar, men
 
denna gång är det tal om stängning 

för Bergums

fritidsgård, för alltid.
Göteborgs posten skriver följande:

Protest mot nedskärning i Lärjedalen

- Ni måste fortsätta kämpa! Det handlar om vår framtid. Uppmaningen kom från 14-åriga Hajar Alsaidan som demonstrerade mot nedskärningarna i Lärjedalen.

Relaterat

När stadsdelen ska spara 45 miljoner kronor så drabbas alla verksamheter på något sätt. För att försöka påverka innan det är försent arrangerades därför en demonstration i Hammarkullen på tisdagen.

Ett 100-tal personer samlades och tågade till Hjällbo och nämndpolitikernas möte. Många är oroliga och undrar om det verkligen går att spara mer i till exempel skolan.

I dag ska politikerna i Lärjedelen ta del av det budgetförslag som tjänstemännen arbetat med, men det är först i slutet av oktober som beslut fattas om vilka besparingarna blir.

Klart är att flera verksamheter är i fara. Fritidsgården i Bergum, medborgarkontoret och biblioteket i Hammarkullen samt träffpunkten i Eriksbo för äldre är nedläggningshotade.

14-åriga Hajar Alsaidan går på Hammarkullsskolan. Hon höll ett tal och berättade om sina tankar:

- Vi tänker inte låta våra studier gå åt skogen. Jag drömmer om att bli advokat, inte städerska. Det finns ingen extrahjälp i skolan längre och jag behöver hjälp i matte. Ska jag behöva vända mig till fritidsgården för att få läxhjälp? undrade hon.

Prästen Henrik Frykberg var också med och demonstrerade. Han hoppas att protesterna i första hand leder till att skolorna slipper stora besparingskrav.

- Jag är orolig för mina och andras barn i området. Resurserna behövs i skolan. Jag vet att politikerna självklart är i en svår situation, men vi måste ändå visa vad vi tycker, sade Henrik Frykberg.


Min nya jacka

Idag har jag var och köpt min jacka som jag ville ha + att jag köpte en grå kjol (förlåt Maria, men den va så fin!). Sedan var jag hemma hos Carin och pluggade en stund, efter det fick jag hoppas in och jobba akut på jobbet...


Bloggtrafik.nuJag blev medlem här i måndags och har många fler läsare nu! Väldigt bra! Bli medlem här ---->

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=liper87@hotmail.com


Nytt

Den senast tiden har jag köpt 2 nya klänningar och ett par stövlar som jag vet att min vän i Malmö inte har sett, visar dom här nu...Dåliga bilder men jag har ingen kamera, så mobilen får duga!

091007

Nu ska jag snart åka och hämta Carin i Gråbo för att sedan åka till Backaplan idag igen och köpa den där jackan som jag hittade. Jag har bestämt mig för det eftersom den var väldigt fin och billig!

Sedan ska hem till Carin och plugga i flera timmar, typ. Vi har en del att göra innan måndag då vårat utkast till projektarbetet ska vara klart...

Efter plugget ska jag hem och äta middag och spela innebandy!Telefonjack, nej tack!

Är det någon mer än jag som verkligen stör sig på den blonda tjejen i den nya tre reklamen. Alltså hon är nog den sämsta skådespelaren på länge! Telefonjack, nej tack! Jag får lust att säga upp mitt tre abonnemang efter den dåliga reklamen...!
Tisdag

Idag har jag och Maria vart på Backaplan. Vi åt tacobuffe och shoppade...lite. Jag köpte underkläder och en ögonbrynspenna (min gamla har jag nog haft i 2 år!), jag hittade även en kappa på Cubus som jag funderar på att köpa, endast 600 kronor.  Efter det så åkte vi hem och Jocke hämtade upp mig och körde mig hem till honom. Just nu sitter jag och kollar på Ugly Betty i väntan på Desperate housewives, ensam utan mina vänner som har annat för sig! Haha! Men det är okej, jag spendrar gärna våra traditionella tisdagskvällar ensam, heeelt okej för mig...Premiär

Idag är det:Jag sitter bänkad med godis och cola.Lunch med Maria

Nu har jag pluggat lite, väldigt lite... Men jag fryser så mycket att jag dör så jag och Maria ska åka till Backaplan istället och luncha..Kanske blir det Paprika?

Jag behöver verkligen köpa en ny innebandyklubba men jag vet inte vilken jag ska köpa... Tänkte jag skulle åka till Klubbhuset och se vad dom har för nått.

Ronja

Hittade ett gulligt kort på min ena katt, Ronja, (Hon passade inte som Pippi så Ronja blev det) på systers blogg.

Kallt

Just nu sitter jag hemma hos Jocke i hans megakalla lägenhet. Jag har mina egna kläder och hans träningsoverall över, men jag fryser ändå! Fyy..

Nu tänkte jag plugga lite tills Maria ringer och vi ska äta lunch, jag har en del att plugga både till projetarbetet och till de distanskurser som jag läst...Egna armband

Dålig updatering under helgen!

Idag har jag och Carin  vart i stan på handledning. Det gick fort och bra... Sen gick vi ner till Millifiori och jag köpte pärlor och tillbehör till armband som jag ville göra. Sedan åt vi på Burger King!

Här är de armband jag gjorde idag:

Nu är det dag för jobb, hörs sen!


Ikeas roliga namn

Denna tallrik måste jag ju köpa bara av namnet. Eller vad säger ni motos?

MOTTO Djup tallrik

IKEA
MOTTO
Djup tallrik
5 kr


=(

Snälla kan det inte börja regna så det finns nåt son matchar mitt humör och mina svarta gummistövlar!Jag ser en likhet....


Plugg

Vaknade imorse på lika dåligt humör som jag vart i 3 dagar nu...Vet inte varför? Skulle vilja gå och lägga mig i ide istället för allt annat.

Idag är det plugg som gäller fram till 14.00 eftersom jag ska kolla på min lägenhet då! Sitter och läser lite bloggar nu och tänkte jag skulle ringa Carin eftersom hon inte svarar på msn..Hallå Caaaarin!

PLUGGTIME!RSS 2.0