Bris -barnens rätt i samhället

Har suttit och surfat runt ¨på lite olika sidor, bla; www.Bris.se, www.rus-riks.se och www.raddabarnen.se. Jag blir helt chockad när jag läser ungdomars inlägg på bris. Fy vilka hemska saker som händer...och vem hjälper dem? Ingen... Usch man får ont i hjärtat när man läst allt det hemska...Dessutom är de mellan 10-18 år! Fy hur illa man behandlar barn ibland alltså! 



/Lina 

Fredagkväll

Jobbar idag, som nästan alla andra fredagar på året. Men skönt med lite extra pengar! Speciellt när man köpt böcker för typ 2500 denna månaden...jätte kul att vara fattig redan i början av månaden, NOT!

Ska jobba nu till 23.00 men får se om det blir en utgång med Sanna denna fredag igen, hade grymt roligt förra fredagen, eller vad säger du Sanna?

Imorgom kommer jag nog inte blogg nåt eftersom jag och älskling har 6 års dag! svårt att fatta faktiskt... få se hur mysigt vi kommer ha det eftersom jag går runt och surar hela dagarna över Jockes j*vla hund han köpt! Usch, blir irreterad bara jag tänker på det! Jaja, men måste väl kunna hålla masken 1 kväll iallafall... Får nog ta och äta lycko piller eller dricka lite drinkar så jag blir på bra humör innan bion och resturangen!  Haha, nej så illa är det inte...

      
Bamboo och biopalatset (Wallander) imorgon!





/Lina

Ny jacka

Jag och Jocke hatr ju, som de flesta vet, 6 års dag på lördag och jag funderade på vad jag skulle köpa...Resulterade i att jag köpte en jacka till mig själv och Jocke köpte en rakapparat till sig....Perfekt 6 års present! Haha...



Så här ser den ut!





/Lina

Forts. revonering

Igår kunde jag inte sova efter jobbet, så jag satte igång och måla i min garderob! Bilder kommer vill jag lova... Jag skulle bara måla en vägg men det slutade med att jag målade hela garderoben! Det blev väldigt bra, men ska måla ett till lager idag..eller imon! Haha...men det ska bli så skönt att ha en fräch garderob till mina kläder...

Är på jobbet nu och har 2 timmar kvar..:Men är inte så trött idag som jag var igår, trots att jag passade Jockes hund inatt som spydde, baja och kissa typ 200 gånger i lägenheten.. såg ut som en svinstia!

Jag har precis mejlat en som är ansvarig för forskarutbildningen på Göteborgs universitet och frågat lite saker som jag ville ha svar på. Vill verkligen fortsätta sen, som doktorand. Tänker verkligen inte "leka drama och ha musik" resten av livet...Du förstår va jag menar Carin! =) Men vi får se om jag kommer in, har precis börjat med min ansökan men vet inte riktigt vad jag vill fokusera på...Hmm det får vi se!


/Lina

Bakfulla människor kan inte spela innebandy!

I fredags var Sanna hos mig och vi kolade på let`s dance, drack lite vin och  pratade... Sedan blev det utgång til Nef. Jättekul, det vär väldigt längesen som det var riktigt roligt ute..Jag tog sista spårvagnen hem och var hemma vid halv 5. Klockan 11.00 ringde klockan och jag skulle upp och träna men hade mega ont i huvudet! Men jag drog mig själv till idrottshallen men älrigt talat ska man inte spela innebandy bakfull! Fyyy, va hemskt det var! Jag kallsvettades, flåsade (mer än vanligt) och höll på och spy... Blää!

Sitter på jobebt nu och ska jobba till 22.00, samma sak imon kväll.. Sanna och Maria ska eventuellt ut imon men jag pallar nog inte och vara bakfull på träningen en lördag till...Haha..

/Lina 

Plugg, träning och jobb

Idag har jag varit i stan med Carin och hon har köpt en bok till mig som vi måste ha läst tills imon! Tack Carin!

Efter vi hade köpt en bok och druckit en kaffe så gick jag till Life och för och träna, jag ville göra ett spining pass men det var fullbokat! Så jag gymmade i 45 minuer, själv...! Men det var riktigt skönt att träna ensam med fjortismusik i öronen... Haha...

Nu sitter jag och läser den boken som vi var och köpte idag, jag har läst 40 sidor och har 10 minuter på mig att läsa klart hela (den är typ 200 sidor)... Så sitter jag här och bloggar, vilket prioritering?! Hmm..




Iallafall så ska jag snart byta om och åka till jobbet för att ha tjejkväll... Mysigt!
Bloggar senare från jobbet...

/Lina

Mys tisdag

Igår var Sanna här hela dagen, så vi bakade och pysslade med allt möjligt hela dagen! Det var mysigt..Vi gick till affären 2 gånger eftersom jag glömde socker (som jag sedan kom på att jag hade)! Haha, jag tror Sanna suckade inombords när jag berättade att jag glömde en massa mer saker, eller hur?

Iallafall bakade vi bröd, morotskaka och raggmunkar. Det blev så bra och goda saker så jag är så stolt över oss!

Senare kom Maria (lyckans ost som bara kan komma och äta! =P haha) och vi mös i soffan och åt..hmm OSTBÅGAR!!!! Det var jätte mysig att ha en tisdagskväll eftersom vi inte har träffats på ett tag, vi måste jobba på det tjejer!


          


                                                         




Till råga på allt annat som man ska göra har Charlie fått massa tovor så idag var jag tvungen att klippa bort massa mer päls...Här är HÄLFTEN av allt jag klippte...




/Lina

Första skoldagen

Idag har jag varit i skolan och haft introduktion på kursen som jag tyckte verkade tråkig. Det stod liksom på schemat att vi skulle ha; drama, musik, poesi, gestalta föräldramöte OCH gestalta en bokstav på praktiken! Ni somkänner mig väl vet att just dessa saker är inte mina favvo "ämnen" så jag suddade lite i mitt schema och så blev det plötsligt bättre... Jag skulle helst sitta ensam, instängd i ett rum och mala böcker och tena av kurserna men det tycker visst ingen annan är kul...(konstigt)

Men iallafall verkade det ganska kul och jag är laddad till 100% på kursen, jag ska hitta min PluggLina igen!

Nu sitter jag och försöker komma igång med allt som har med skola och jobb att göra, vilekt är ganska mycket, då jag som vanligt tagit mig vatten över huvudet och läser en extra kurs. Dessutom är den enda litteraturen vi behöver på 350 engelska sidor och kostar 850 kronor... Hmm Fattig månad...IGEN!





/Lina

Fröken Olsson

Nu är jag på jobbet och ska jobba kväll, jag har precis tränat innebandy och är grym! Not...

Har haft full rulle idag så jag har knappt hunnit kolla min mejl. Jag har kompletterat det sista på arbetet tillsammans med Cecilia i skolan, vilket var väldigt skönt vå vi kan skicka in det!

Sen gick jag och Carin och åt lunch på ett litet ställe i stan ( vet inte vad de heter, men mysigt är det). Jag frös så himla mycket så vi gick sedan till fröken olsson och drack kaffe (eller jag drack varm choklad med grädde men är man 21 är det lite pinsamt att erkänna!). det var mysigt och det va den godaste kaffen (chokladen!) på länge...Perfekt avslutning på våran kurs!

Jag sitter och försöker ragga böcker på internet som jag behöver till mina kursen jag ska läsa...typ 7 böcker till den kursen på lärarprogrammet (totalt 1762 kronor!) och sen har jag kommit in på en extra kurs som jag sökt (Yeey) och den boken kostar 738 kronor ny! Sjukt dyrt med kurslitteratur...


Mys på Fröken Olsson kafe



/Lina

Surfing på jobbet

Nu sitter jag som vanligt vid denna tiden på jobbet och kolla på kläder på internet. Jag är heöst besatt av det, tycker att det är såååå kul! Iallafall hittade jag en söt kjol från Halens för 299:-



Väldigt söt men behöver inte kjolar nu, var faktiskt ute efter en vit skjorta... Hmm



/Lina

Tjejkväll

Nu är jag på jobbet och försöker planera en tjejkväll för ungdomarna här på jobbet. Men jag har inga bra ideer! Nån som har nåt förslag?

Tänkte kanske ha pajer och doppa grönsaker i dip...Men sen står det still... Hmm!


/Lina


Fjäsk?

Håller på och våga håret...Ska till jobbet snart och jobba kväll!

Igår så lyckades jag fjäska till mig en kläning från stylebystars.com av Jocke. Jag gjorde kvällsmat till honom efter han kom hem från träningen och så diskade jag ALLT som fanns att diska... Jag ville först ha 2 kläningar men den ena var slut...VIlket va synd eftersom den va den finaste! Men iallafall så beställde jag denna:


Denna lila kläning köpte jag (Jocke) igår! Kommer om några dagar...



Denna rosa var slut...Men kanske ut det för jag tror inte jag skulle använda den, bara ha den i graderoben... typ som konst?!




/Lina

Pinsamheter i tvättstugan

Haha, var just i tvätt stugan och träffade en gubbe som också skulle tvätta.

Han sa: Good morning!
Jag: Ehh, hej.
Han: är du svenska?
Jag: Jaa...
Han: Och du bor här, i Hjällbo?!
Jag: Haha, jaa...
Han: Studerar du?
Jag: Ja...
Han: Jaha då förstår jag!

Jag fattade inte riktigt va han menade och såklart var det roligare då än det är nu...Eller hur är det så Sanna?!

Sen frågade han:
Han: Har du 2:a eller 3:a?
Jag: Nej,jag har 1:an...
Han: Men det finns inte...
Jag: Jo, svarade jag och pekade på min tvättstuga...

Våra tvättstugor har nämlige numrerna 1,2 och 3... Pinsamt värre. Han måste tro att jag är en riktigt du svensk...Haha


/Lina


Star bowling, träningsvärk och Disney on ice

Star bowling

Denna helgen har jag gjort en massa roliga saker. I fredags satt vi i skolan och plugagde på våret projektarbete (det var inte så kul men...) sen åkte jag hem och väntadepå att Carin och Maria skulle kommatill mig innan jag och Carin skulle till Star bowling och möta några tjejer från klassen. Medans vi förfestade så spelade vi Wii för att öva upp våra bowling vanor; första omgången förlorade jag men sista vann jag! Jag blev tillochmed PRO....

Gick inte så vidare bra på den RIKTIGA bowlingen men roligt var det iallafall. Jag Carin och Ceclia gick vidare till Vicktora senare där det var sjukt mycket folk... Efter att tag gick Cecilia hem och jag och Carin drog till Nefertiti. Ganska kul faktiskt men skumma människor!



Sofia, Cecilia och Alex på Star Bowling


Carin och Malin på Star bowling



Dagen efter vakade jag med hemsk träningsvärk! Inte så bakfull vilket var tur eftersom jag skulle träna innebandy för första gången men några tjejer i Olofstorp. Det var verkligen jättekul men såååå jobbigt, jaghar verklogen dålig kondis.. men det är väl bara att träna!

Disney on ice
På söndagen åkte jag hem till Cecilia men basgruppen och gjorde det sista på vårt arbete, sedan mötte jag Ida (sys), Maria och Sanna vid Scandinavium. Vi skulle ju såklart (tillsammans med alla 5-åriga tjejer i Göteborg) på
Disney on ice -Princess. Det var jätte fint så man rös (eller frös?!) hela tiden.....lite tårar kanske men det visar man inte nån annan. Haha!


Kvällens höjdpunkt; Askungen




"Va en väl en bal på slottet..."



Sanna men sin "Askungen-mugg" och Maria, båda helt imponerade!


Idafrida



/Lina

Tvätt-och slip dag

Idag är jag hemma och tvättar! Tycker egentligen att det är ganska kul att tvätta så man har lite ordning igen men bara det att våran tvättstuga ligger inte i samma hus utan vi måste gå ut för att tvätta, och dessutom regnar det!

Medans tvättmaskinen är igång tänkte jag att jag skulle komplettera det sista för mina kursen jag har läst nu i höst, så jag slipper göra det när de nya kurserna har börjat!

När jag är klar med pluggandet, tvätten och allt annat ska jag slipa i min klädkammare! Jag har spacklat så nu är det dags att slippas ner för att målas... Spännande va? Det är ingen som tror att jag kommer lyckas men jag ska allt visa dem hur grym jag är....Lägger ut lite före och efter bilder...

  
En av de spaklade väggaarna i garderoben

   
STÖKIGT!!!!


Men jag tror iallafall att jag kommer ha en snygg klädkammare, tänker inte avslöja hur jag tänker göra än...


/Lina

I`m back!

Längesen jag bloggade nu! Men nu är jag tillbaka!

Sitter i skolan nu och håller på men vårat temaarbete...men det går faktiskt ganska bra.

Ska luncha med Carin och äta köttbullemacka, den fanns inte igår och jag blev rasande! Haha...Men jag fick äta en salami/brie baguette...Mumma!


Måste gå  nu...bloggar sen igen!


RSS 2.0